« Sprk en de dingen die OP zijnSprk, de gays en de nights »

  Sprk en het dagje vrij

  14-12-06

    13:08:15, by S p r k .   , 496 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en het dagje vrij

  Gisteren liep ik op mijn vrije dag over het Koningsplein achter twee vrouwen in de herst van hun leven, en de één zei tegen de ander ,,Nou, ik ben eigenlijk helemaal niet zo vóór abortus hoor, An!" Ik wilde eigenlijk achter ze aan blijven lopen, maar ik besloot netjes te blijven wachten voor de Scheltema waar Splinter en ik hadden afgesproken. Niet om boeken te kopen, natuurlijk - ik krijg mijn audiobooks van een paar maanden geleden niet eens uit - maar om te lunchen in de Bagels&Beans-oase van Scheltema. Waar ze, zoals verwacht, een beperkte kaart hadden. Een soort Bagels&Beans-ToGo dus eigenlijk.

  Daarna hebben we nog wat gewinkeld en afgesproken om later die avond naar de film Perfume te gaan. In de tussentijd heb ik in het washok een heel leuk gesprek gehad met mijn leuke buurmeisje Fleur. Een mooi meisje dat werkzaam is als consultant bij een uitzendbureau. Ik vroeg haar of dat inhoudt dat ze mensen moet opbellen en moet zeggen ,,Ik heb werk voor je, het is echt iets voor jou! Saucijzenbroodjes inpakken in een fabriek!" maar dat was niet zo. Ze vroeg nog waar ik werkte, maar helaas reageerde ze niet met ,,Oh, je bent homo, jammer!" zodat ik zou kunnen antwoorden met ,,Nouja, ik wil je best eens SMSsen als ik heel erg dronken ben, hoor."

  De film Perfume was lang maar niet langdradig. Helaas zaten er een stel schavuiten achter ons die door de hele film heen hebben gepraat. Ik ben lang bezig geweest met de állerbeste one-liner om ze de mond te snoeren, maar kwam uiteindelijk niet verder dan ,,Volgens mij hadden jullie beter naar die film met die dansende pinguins kunnen gaan." of ,,Jongens, zitten jullie niet in de verkeerd bioscoop? Pathé Arena is een paar metrohaltes verder." maar die laatste is al geen one-liner, dus heb ik mijn mond maar gehouden. Terwijl we naar buiten liepen zei één van hen ,,Sjit man, nu moeten we weer helemaal terug naar Noord." Lekker vooroordeel-bevestigend.

  Toen ik thuis kwam heb ik nog tot 3 uur 's nachts gechat met een 6 jaar jongere gozer die me eerder die dag had aangesproken via mijn Last.fm profiel. Last.fm is een site die bijhoudt welke liedjes je allemaal speelt (zowel thuis als op mijn iPod) en dan statistieken maakt, aanbevelingen doet en laat zien welke gebruikers ongeveer dezelfde muzieksmaak hebben.

  Ik voelde me wel ontzettend Jeff Kohlver-achtig toen ik hem naar mijn MSN 'lokte' met moeilijk-te-vinden chansons van Emilie Simon. Hij leek er zelf gelukkig geen problemen mee te hebben.

  Er is weer iets mis met mijn fiets, dus ik ben naar de fijne fietsenmaker in de Marnixstraat gegaan. Hij ging meteen glimlachen toen hij me zag, maar hij wist helaas niet meer hoe ik heette. Het is vooralsnog niet gelukt om een gesprek met hem aan te knopen dat niet over rijwielen ging, maar hij heeft me wel allemaal verschillende soorten tandwielen laten zien. Dat dan weer wel.

  No feedback yet