« Sprk en het tweede internationale interviewSprk en My Brightest Diamond »

  Sprk en het dilemma

  23-01-07

    17:17:15, by S p r k .   , 353 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en het dilemma

  Ik wil echt géén verjaardagen meer. Niet meer van mezelf en niet meer van andere mensen. Een 'verjaardag' an sich spreekt me al niet aan: de persoon die jarig is heeft het meestal te druk en er zijn altijd mensen die je eigenlijk niet echt moet (als je pech hebt ook op je eigen verjaardag). En qua kadokies ben ik er al helemáál tegen.

  Als ik een kadokie voor iemand zie, wil ik gewoon op dat moment een kadokie voor iemand kunnen kopen en het dan ook geven. En niet bewaren omdat de persoon in kwestie pas over 8 maanden jarig is. Want ik kom aan de doorlopende band leuke kadokies tegen voor mijn vrienden, maar nóóit vlak voor hun verjaardag.

  Dit weekend heb ik de pech dat twee (!) van mijn vrienden allebei hun verjaardag vieren. Gelukkig niet op dezelfde avond (anders moet je weer moeilijk gaan prioritiseren), maar toch. Ik vind allebei de heren ontzettend leuk en lief, maar na mijn volgeplande werkweek (zowel overdag als 's avonds) kan ik me in het weekend wel iets fijners voorstellen dan met z'n 8en om een bakje pinda's heen zitten. Zoals NIETS doen.

  Dat snapte ik vroeger nooit van mijn broer. Hij is 8 jaar ouder dan ik, en als hij uit zijn werk kwam was ik al een paar uur thuis. En dan was ik klaar voor ACTIE. Dan wilde ik naar de videotheek, even snel nog dat CDtje ophalen dat lag te wachten of eindelijk dat plankje aan de muur hangen. En mijn broer wilde dan NIETS doen! NIETS! Omdat hij net thuis was! Nouja! Daar kon ik zooooo geen begrip voor opbrengen destijds... Terwijl ik hem nu met terugwerkende kracht zooooveel gelijk geef.

  Dus krijgen we t/m Vrijdagavond een inwendig dilemma... Ga ik plichtmatig naar de verjaardagen van mijn twee leuke vrienden? Of maak ik een statement tegenover mezelf én de rest van de wereld, en ga ik NOOIT meer naar een verjaardag? Tijd voor een poll!

  ...heb ik wel vaak genoeg gezegd dat het dus niet aan mijn vrienden ligt? Want díe zijn verder gewoon leuk :P

  No feedback yet