« Sprk en het nieuwe jaarSprk en het kerstfeest #474 »

  Sprk en het nieuwe jaar

  08-01-05

    04:19:24, by S p r k .   , 489 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en het nieuwe jaar

  Deze maand staat tot nu toe in het teken van de authentieke Friese rietwipper. Dit kleine diertje, familie van de grutto, komt vaak al sigarettenrokend op je bank hangen en films kijken. Zoals Nightmare on Elm Street. Ik durfde die film nooit te kijken toen ik nog een klein Martijntje was. Vooral ook omdat mijn broer er helemaal wild van was, en ik alleen maar de allerengste verhalen uit die films te horen kreeg. Maar hij bleek eigenlijk ontzettend mee te vallen.

  April staat overigens in het teken van de oefen-terroristenaanslag. En die vernoemen we naar het paard van Ankie van Grunsven. Op zich ook al vrij extremistisch.

  Ik was vanavond in de Hot Spot en kwam daar mijn integratieprojectje van April 2004 tegen. Of wacht, ik moet het misschien anders uitleggen.

  Ik was van plan om een hele terugblik op 2004 te doen, aan de hand van allemaal leuke doldwaze gebeurtenissen die op mijn journal en web-log zijn verschenen. Maar toen las ik het terug, en toen snapte ik ineens totaal niet meer waarom ik dagelijks zo'n 70 bezoekers trek. Dus heb ik het maar allemaal weer gewist en daarom was ik ook een paar weekjes stil. Maar in die terugblik kwam dus ook mijn integratieproject van April 2004 wat ruimer aan bod. Destijds schreef ik alleen iets van ,,En het slaapt erg kut met z'n 2en in een 1persoonsbed." ofzo. Maar dat was dus een soort verzoening met een heel klein deel (nouja, niet ZO klein) van de Marokkaanse gemeenschap, zal ik maar zeggen.

  En die jongen heeft in de zomer ook nog wel regelmatig gebeld, om te vragen of ik nog uit ging enzo... Maar uiteindelijk heb ik er niks meer van gehoord. En ineens was hij in de Hot Spot, en klopte hij even op mijn rug toen hij op weg was naar het toilet. Apart.

  Maar terug naar de Friese rietwipper. De eerste avond dat hij bij me langs kwam had hij zelf allemaal dingen meegenomen. Brie, toastjes, chips, camembert (die helaas niet meer goed was) en grillworst. Da's fijn he, en man die z'n eigen worst meeneemt?! Echt meteen een goede binnenkomer. En nu zit meneer te over-weekend-eren in Friesland. Bij z'n ouders. Reuze gezellig. Terwijl je voor het luttele bedrag van € 15,30 zomaar een enkeltje Sneek-Amsterdam met korting kunt kopen. Maar goed. Ik zal mezelf wel vermaken met de talloze Gilmore Girls afleveringen die ik nog niet gezien heb, en als het nodig is kan ik altijd nog een Kinder Bueno kopen ofzo.

  Oh en ik ga maar eens aan mijn R.S.V.P. mailtje werken, waarin ik de directie-secretaresse van kantoor vriendelijk doch streng laat weten dat ik niet zal verschijnen op het feest ter ere van de 50ste verjaardag van de vrouw van de baas. Het is een verrassingsfeest, maar aangezien de homo-die-zich-ineens-pardoes-aangevallen-voelde van PZ de hele zooi heeft laten blokkeren (web-log-technisch gezien) kan ik voortaan dus ongegeneerd over kantoor gaan schrijven. Eindelijk.

  No feedback yet