« Sprk en de ochtendvagina'sSprk en de maanlanding in Utrecht »

  Sprk en het strooifestijn

  17-10-04

    15:49:08, by S p r k .   , 251 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en het strooifestijn

  Aanstaande maandag is de verjaardag van mijn moeder. Ze zou dan 62 zijn geworden .

  Mijn moeder is dus geboren in het circus, heeft ook heel lang in het circus gewerkt en had er op het laatst zelf een (en allemaal voordat ze mijn vader leerde kennen), dus een van haar laatste wensen was om in het circus uitgestrooid te worden. Morgen gaat dat gebeuren, in de piste van Circus Rens in Den Haag.

  Na lang wikken en wegen heb ik besloten om hier niet bij aanwezig te gaan zijn. Zoals mijn broer ook al zei; we zijn nu een jaar verder en het heeft weinig nut om alles weer opnieuw te beleven. Het is niet meer zoals een jaar geleden, dat een plechtigheid steun gaat bieden in een groot onoverkomelijk lijkend verwerkingsproces. Ik probeer zelf zo min mogelijk nog stil te staan bij de dood van mijn moeder, en herinner me liever hoe het nog was toen ze nog leefde, en vooral toen ze nog niet ziek was.

  Toch is het raar. Als er niks aan de hand was geweest had ik dit jaar waarschijnlijk Boudoir van Vivienne Westwood voor haar gekocht. Ik zou haar uitgenodigd hebben bij mij thuis, zonder mijn vader of broer erbij, om na het nuttigen van een stukje taart, een dagje met haar te gaan winkelen in de stad, een romantische komedie te bekijken in Tuschinsky, en haar vervolgens trakteren op een etentje bij een restaurant waar ik zelf ook graag kom.

  Nouja, taart kan natuurlijk alsnog.

  No feedback yet