« Sprk en de pizza-overloadSprk en het complex »

  Sprk en het toeval

  22-02-05

    16:17:57, by S p r k .   , 391 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en het toeval

  Ik weet het niet meer. Bestaat toeval nou wel of niet?

  Jaren geleden hoorde mijn moeder steeds een liedje op Love Radio, maar wist niet hoe het heette, laat staan dat ze het op CD kon vinden. Later, in het Napster tijdperk, heb ik een beetje gezocht en had ik al vrij snel het goede nummer te pakken, en heb ik mijn moeder blij kunnen maken met een CDtje.

  Toen het vorig jaar een weekend echt heel erg slecht met me ging vond ik op moederdag op een nieuwsgroep ineens een videoclip van dat liedje. En bestanden die je op nieuwsgroepen vindt, zijn nadat ze erop geplaatst zijn, meestal maar een paar dagen beschikbaar.

  Soms zijn er jongens die ik in een periode van 2 weken echt OVERAL tegenkom. In de supermarkt, in de tram, maar ook op hele andere plaatsen die niet in de buurt van die supermarkt of die tram liggen. Raar.

  En nu is er de kwestie met de iPod. Ik was vorige week van plan om een iPod te kopen, maar ik werd ziek en ik vergat het een beetje. Gisteren, nadat ik zowaar met de iPod van Maartje had gespeeld, wilde ik er meteen weer eentje. Maar toen ik gisterenavond net op tijd de winkel binnenstapte hadden ze niet de U2 iPod die ik wilde. Dus moest ik alweer uitwijken naar een ander model. Toen moest ik me legitimeren als ik met mijn creditcard wilde betalen. En ik heb niet standaard mijn paspoort bij me, dus dat ging niet door.

  Vanochtend ging ik dus op zoek naar mijn paspoort, maar dat was echt nergens te bekennen. Helemaal op het einde van mijn zoektocht vond ik hem ergens waar ik al 3 keer goed gekeken had (en dat was natuurlijk helemaal op het einde van mijn zoektocht, want als je iets eenmaal gevonden hebt, hoef je natuurlijk niet meer door te zoeken, maar goed).

  Toen kwam ik vanochtend bij de winkel aan om hem te kopen, maar het was 9:45 en de winkel gaat pas om 10 uur open. Maar ik moest om 10:03 mijn trein halen, dus dat ging ook weer niet door. Moeten al deze 'toevalligheden' me inspireren om toch maar geen iPod te kopen? En waarom niet? Kan ik mijn centjes beter bewaren, of kan ik beter zo'n ding van Creative kopen? Of wat?

  ---

  Update: Ik heb er een.

  No feedback yet