« Sprk en de nieuwe ontdekkingSprk en de onbeleefde aanschaf »

  Sprk in de Pijp

  31-10-04

    14:40:51, by S p r k .   , 373 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk in de Pijp

  Gisterenavond heb ik samen met Yossarian en Simone H. spelletjes gedaan en Slodi: The Rivals gekeken bij Ping in de Pijp. Doordat de fietsenmaker een paar uur eerder de dynamo van mijn fietslicht had losgedraaid, heb ik met gevaar voor eigen leven door de stad gefietst. Ging eigenlijk helemaal goed, het is zo'n 75% fietspad naar haar huis.

  Slodi: The Rivals begon al snel, en eigenlijk was het leuker dan ik verwacht had. De 'outing' van die Bobby vond ik nou net weer niethelemaal nodig, en ik vind het jammer dat hij eruit is. Zo'n boyband kan wel een openlijk homosueel type gebruiken. Dat zou zomaar weer een stapje naar acceptatie kunnen zijn onder de tienerjongens en -meisjes. Want dat valt allemaal best nog een beetje tegen, als we de berichten in de media moeten geloven.

  Ping had erg prettig gekookt!

  Toen we alles op hadden ben ik zelfs nog getuige geweest van een zeldzaam fenomeen; Simone-met-afwasborstel! Goed, het is natuurlijk een logische opvolger van Simone-met-pannen-en-ander-kookgerei, waar ik vorige week kennis mee maakte, maar dat ze zo snel progressie zou maken had ik niet verwacht. Chapeau!

  Ondertussen speelden we, onder begeleiding van Dr. Buzzard's Original Savannah Band een gezellig potje Triviant. Die ik overigens (op een haartje na!) verloren heb. Daarna ging Simone weg omdat ze nog wat belastingpapieren in moest vullen. Ping, Yossarian en ik zijn toen maar een gezellig potje Scrabble gaan spelen. Ik heb ooit, toen ik nog een heel jong lief klein Martijntje was (net als nu, eigenlijk) een keer 62 punten gehaald met het woord 'Zulk'. Maar verder ben ik niet echt heel erg bekend met het spel. Het was ook duidelijk even inkomen, maar uiteindelijk heeft Ping me maar 2 keer een beetje moeten helpen met 'over woorden heen leggen' enzo.

  Ik stond zelf vooral versteld van de lettercombinaties die overbleven als ik net 'gelegd' had;

  ...en van het 'woord' dat zich spontaan wormde toen ik helaas een lettertje teveel had gepakt;

  Ik heb helaas niet gewonnen, maar wederom scheelde het niet veel. Althans, als we de score van Yossarian niet mee zouden tellen, maar daar is hij ook Neerlandicus voor, vind ik! Na urenlang prutsen (en we hadden zelfs zomaar ineens een bonus-uurtje!) is dit het dan uiteindelijk geworden.

  No feedback yet