« Sprk en de jankende BraziliaanSprk en het briefje van de buurvrouw »

  29-06-06

    01:45:43, by S p r k .   , 591 words  
  Categories: Categorie-loos

  Poe hee, de avond zit er al weer op.

  Het was een leuke dag op kantoor! Ik zit vlakbij een raam waardoor je het dak op kunt lopen. Onze opmaak-Italiaan (die naast me zit) heeft altijd muziek aan, dus als ik een zakelijk telefoontje heb, loop ik meestal even het dak op, de zon in. Een soort van rookpauze, maar dan zonder sigaret en eigenlijk ook zonder pauze.

  Toch wel weer fijn om te ontdekken dat mijn sociale vaardigheden me nog steeds niet in de steek laten - ik moest een aantal minder makkelijke telefoontjes plegen en dat werden bijna allemaal hele leuke gesprekken. Het enige gesprek dat iets minder javiool verliep, was met onze advocaat-columnist, maarja, die man heeft natuurlijk helemaal geen tijd voor een babbeltje en ik werd sowieso lichtelijk nerveus dat ik ineens iets verkeerds zou zeggen waardoor ik een proces aan mijn GAP-broek zou krijgen.

  Ik zei het vandaag weer tegen een vriendin die me feliciteerde met mijn nieuwe baan; het is eigenlijk niet goed, hoe dit allemaal weer is gegaan. Ik bedoel, ik had wat budget probleempjes en hup, ik word ontslagen en krijg een smak geld mee. Vervolgens moet ik dus een nieuwe baan gaan zoeken, maar nog voordat ik met mijn luie reet een CV heb getypt (of met mijn vingers, eigenlijk), wordt me al een baan aangeboden. Aan de ene kant is het heel
  fijn om dingen in je schoot geworpen te krijgen en zoveel geluk te hebben - aan de andere kant blijf ik op deze manier natuurlijk een luie flikker.

  Vanavond heb ik eindelijk eens mijn rekeningen bij elkaar gezocht en betaald. Ik wilde ze ook nog allemaal (een behoorlijke stapel!) netjes opbergen in mijn map, maar toen ging mijn perforator stuk. Had ik weer mazzel mee! :)

  Het pittoreske en toch ook een beetje schilderachtige huisje in Zuid-Frankrijk is gereserveerd! Althans, de verhuurder heeft nog niet bevestigd, maar dat zal vast wel goedkomen. Volgende maand zit ik dus een hele week, samen met minimaal 4 andere peppies in een huis met een zwembad en div. America's Next Top Model photoshoot-gelegenheden. Ik heb er nu al zin in! Het wordt mijn eerste echte vakantie-in-het-buitenland sinds... Sinds... Nou, Maart 2004, volgens mij, toen ik een paar dagen naar Londen ging. Janet was daar toen voor promo. En natuurlijk mijn weekendje weg naar Parijs met Obbie, eind vorig jaar, toen ik net mijn vingers had gebroken.

  Hoe dan ook, het leven is goed, momenteel! Behalve dan dus de liefde, maar dat zei ik al eerder. Kom je iemand tegen die jou leuk vindt, wil 'ie teveel in een keer. Kom je iemand tegen die je zelf nog veel leuker vindt, lijkt 'ie weer vrij weinig te willen (of het te druk te hebben met z'n werk).

  Ik las ergens (vast in de Libelle) dat het nooit tegelijkertijd goed kan gaan met ALLE aspecten van je leven. Het gaat nu goed qua werk, financiŽn, vriendschappen en ik zit niet echt in een neerwaartse-gezondheids-spiraal. Dus dan is het alleen maar logisch dat het in de liefde even wat minder gaat. Oei, nu ik erover nadenk is die theorie behoorlijk accuraat; toen ik net ontslagen was ging het bijvoorbeeld wel eventjes goed met de liefde. En toen ik jaren geleden te horen kreeg dat ik van Amsterdam naar Lelystad moest verhuizen qua werkplek, toen had ik ook een soort vaag vriendje. Misschien wordt er in mijn vakantie wel ingebroken, dan kom ik zeker aan de man!

  Materialistisch als ik ben, kan ik dat beter toch maar even afkloppen.

  No feedback yet