« Sprk en GuySprk en de goedheiligman »

  Sprk en de wortels

  30-11-06

    18:43:59, by S p r k .   , 584 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de wortels

  Dinsdag ging het wekelijkse Sneak Preview festijn zomaar niet door, ivm de hoeren-IDFA. Gebrek aan continuiteit! En waarom wordt een filmfestival in zo'n krakkemikkige bioscoop gehouden? Hoe dan ook, het gaf Peter, Luke, Robert, Frank en mij een goed excuus om sushi te gaan all-you-can-eaten. Ook prima.

  Ik heb besloten dat ik niet meer zo moet snoepen op kantoor (er ging bijna iedere dag wel een zak met chocolade hazelnoten van AH er doorheen), en nu heb ik al 4 dagen achter elkaar een halve kilo (!!) wortels gegeten. Ook niet goed, volgens mij.

  Laten we vandaag even collectief stilstaan bij de triestigheid van het you had to be there-fenomeen. Ik zit al dagenlang regelmatig inwendig te grinniken als ik terugdenk aan een recent telefoongesprek waarin mijn gesprekspartner zijn twee hysterisch piepende cavia's vermanend toesprak. En het is helemaal niet grappig als ik het navertel.

  Als ik wist hoe ik hier een poll zou kunnen plaatsen, had ik er eentje gedaan over Poekie. Moet ik haar nog wel aanhouden? Hoeveel rendement heb ik er precies op behaald? Krjg je er wel echt heel veel liefde voor terug? Je ne sais pas. Ik heb haar gisterenavond weer op Poekie time-out in de badkamer gezet toen ze hyperactief door de kamer aan het stuiteren was.

  Ik werd 2 weekenden geleden door een uitgemergelde moeder/dochter combinatie op een heerlijke lunch bij Yamazoto getrakteerd. En hoewel ik eerst dacht dat de tonijnsashimi niet lekkerder kon dan in dat ene restaurantje in Santa Monica, was het in Yamazoto (uiteraard) nog weer stukken beter. Je hoefde eigenlijk niet eens meer te kauwen. En het was super om beide dames weer te zien. Ik heb met n van hen meteen een IKEA-date gemaakt.

  Vorig weekend ben ik gaan sushi-lunchen met Maurits. Er zat een vrouw naast ons die ik vaag ergens van kende. Ik probeerde de hele tijd te bedenken waarvan ook alweer, en het moest iets horeca-achtigs zijn, want in mijn gedachten zag ik haar de hele tijd met zo'n papieren mutsje op. Ik vond dat ik mijn kansen moest grijpen dus ik heb haar maar gevraagd waar ik haar ook alweer van kende, hopende dat ze geen BNner zou zijn. We bleken elkaar te kennen van het tankstation naast mijn vorige werkgever. Bepaald geen BNner dus.

  Daarna ben ik gaan winkelen met Maurits. Dat was heel leuk, totdat hij er in een winkel in de Utrechtsestraat achter kwam dat hij niet meer in broekmaat 28 paste, en nu over moest gaan naar maat 29. Aangeslagen liep hij de winkel uit. Ik rende achter hem aan terwijl ik nog een 'ja, ik weet het ook verder niet'-gebaar maakte naar het winkelpersoneel. Toen ik Maurits weer had ingehaald snikte hij ,,Ik wil er niet over praten."

  ,,Ik weet wat je doormaakt..." vertelde ik hem terwijl ik hem een schouder bood om op te huilen. ,,Toen ik van maat 28 naar maat 29 ging was dat ook heel traumatisch. Maar op 11-jarige leeftijd is alles sowieso een beetje verwarrend." We zijn naar de ARC gelopen voor een alcoholische versnapering, zodat we allebei weer een beetje konden kalmeren van alle commotie. En dat was ook gelijk het einde van de leuke activiteiten van dat weekend.

  Vandaag is de dyslectische opmaak-Italiaan 2 uur bezig geweest met het uitzoeken en bestellen van een digitale camera. Tijdens het werk inderdaad, maar goed, we moeten volgend weekend werken, dus ik hou me in. Hij wist echter niet wat 'occasions' betekent en nu heeft 'ie per ongeluk een 2ehandscamera gekocht ipv een nieuwe. Zucht.

  No feedback yet