« Sprk als componistSprk en de wortels »

  Sprk en Guy

  04-12-06

    15:39:54, by S p r k .   , 771 words  
  Categories: Muziektipjes

  Sprk en Guy

  Neem even iets in gedachten waar je van houdt, en denk aan de bijbehorende authoriteit op dat gebied. Als je houdt van koken is dat misschien Jamie Oliver, als je houdt van het huishouden is dat misschien Martha Stewart, als je houdt van mode is het misschien Anna Wintour, en als je houdt van stofzuigen is het misschien Kim Holland. Ofzo.

  Ik houd van muziek. En een groot deel van de artiesten waar ik graag naar luister, hebben allemaal één iemand gemeen: Guy Sigsworth. Hij heeft gewerkt met Björk, Madonna en Imogen Heap (en vormde samen met haar het duo Frou Frou) en Kate Havnevik (wiens muziek tegenwoordig in zowat iedere aflevering van Grey's Anatomy zit). Daarnaast heeft hij ook nog geklooid met Stina Nordenstam en Emiliana Torrini. Allemaal mensen waar ik graag naar luister. Mijn eerste Guy Sigsworth ervaring was trouwens het nummer Winter In July van Bomb The Bass, die mijn broer (hij post hier onder de naam 'fuzzy') op single had. Maar dat terzijde.

  Díe man heb ik gisterenavond geinterviewd.

  Het begon zaterdagochtend al goed, toen ik van één van zijn medewerkers twee exclusieve, onuitgebrachte Frou Frou nummers toegezonden kreeg. Dat zijn dus nummers die je nérgens kunt kopen en nérgens kunt downloaden. Ze zijn gewoon niet te krijgen. En ik heb ze! Hoe freaking cool is dat? Goed, één van de twee nummers was uiteindelijk corrupt, maar die wordt me één dezer dagen opnieuw toegezonden.

  Ik zou hem om 8 uur thuis bellen, dus dat is 9 uur 's avonds in Amsterdam. Om 3 minuten voor 9 was ik behoorlijk nerveus. Ik belde z'n thuisnummer en niemand nam op. Shit. Maar binnen een minuut kreeg ik een mailtje binnen. ,,Dear Martijn - did you just call? I couldn't find the phone in time. Please call back." En toen belde ik opnieuw en nam hij meteen op en hoefde ik dus niet meer uit te leggen wie ik was.

  Normaal gesproken bij interviews krijg je 20 minuutjes. Behalve natuurlijk bij de charmante Rosalie van Breemen, dat duurde en uur. En ik bedenk me net dat ik haar nog moet terugbellen. Ze stond op mijn voicemail om te vertellen dat ze op TV komt bij... Shit, welk programma ook alweer? Oh, Beauty & the Geek! Vanavond om 20:30 uur op RTL-5. Gaat dat zien. Maar ik dwaal af.

  Normaal gesproken krijg je dus 20 minuten, maar ik had Guy uiteindelijk 80 minuten aan de lijn. Ik begon me bijna een beetje schuldig te voelen, hoewel het leek alsof we nog lang niet uitgepraat waren. En ook wel een beetje omdat het tijd was om naar de Trut te gaan.

  In eerste instantie was ik nog steeds best wel nerveus, tot ik aan zijn stem hoorde dat hij zelf ook best nerveus was. Het is iemand die nooit op de voorgrond treedt, hij komt heel verlegen over. Zodra ik me dat realiseerde was ik zelf niet nerveus meer, na een kwartiertje leek Guy zelf ook gekalmeerd te zijn :P

  We hebben het over van alles gehad. Hoe Madonna hem benaderde om What It Feels Like For A Girl te doen, hoe hij samen met Björk en Talvin Singh haar hele debuutalbum opnieuw heeft gearrangeerd voor haar eerste toernee, alles! Ook over hele geeky dingen zoals MP3 compressie, surround mixen en muziekdownloads. Verder hebben we muziektips uitgewisseld (!), gepraat over zijn werk met Britney Spears, zijn mening over auto-tune (een soort filter dat wordt gebruikt om vals ingezongen zang en vals ingespeelde instrumenten te corrigeren) en nog veel meer. Hij refereerde aan allemaal andere artiesten enzo, en ik kende daar zo'n 90% van. Dat vind ik best een mooie score.

  Het zal, net als mijn Goldfrapp interview, weer een hele klus worden om het lange gesprek te bewerken tot een artikel dat ook voor de minder geobsedeerde lezer interessant is. Hoe het er nu naar uit ziet wordt het gepubliceerd in het Februari of Maart nummer van Gay&Night. Tenzij m'n contract niet verlengd wordt, dan zet ik het wel op GAY.NL. De hoofdredacteur van GAY.NL en ik zijn zó. *kruist wijsvinger en middelvinger*

  Oja, dat hoor ik dus deze week, geloof ik. Althans, er is deze week een meeting van the powers that be over contracten enzo. Dus hopelijk hoor ik het deze week. Maar het kan ook volgende week worden, omdat we deze week het kerst/januari nummer moeten afmaken. Dan is er al stress genoeg, lijkt me. Ik heb in ieder geval al met mezelf afgesproken dat ik de complete Friends DVD box ga kopen als mijn contract is verlengd.

  Zo, mijn dagelijkse halve kilo wortels zit er ook weer op.

  No feedback yet