« YfklerBliss »

  Ellen ten Damme

  29-05-07

    14:46:10, by S p r k .   , 358 words  
  Categories: Categorie-loos

  Ellen ten Damme

  Ik heb dit weekend de documentaire gezien over Ellen ten Damme. Voor degenen die het niet weten; bij Ellen werd ongeveer een jaar geleden ofzo borstkanker geconstateerd. Terwijl ze in Duitsland en op de Parade enzo nog ijverig aan het optreden was, werd een borstbesparende operatie gedaan, is ze bestraald en kreeg ze ook nog chemo. Niet leuk. Ik heb wat praktijkervaring met borstkanker en ik ben, als mens, heel blij voor Ellen dat de artsen er op tijd bij waren en ze dus waarschijnlijk ook nog gewoon een handstand kan doen als ze bejaard is enzo.

  Echter edoch, als sensatiebeluste filmkijker ben ik natuurlijk wel een beetje teleurgesteld. Want in de film zie je eigenlijk dat Ellen's borstkanker niet echt een 'big deal' was. Dan zit ze in het ziekenhuis voor controle en vraagt de arts hoe ze zich voelde na de chemo. ,,Ja nee ik ben dus helemaal niet misselijk geworden van de chemo, niet duizelig, niks. Wel een klein beetje verkouden ofzo, verder niks."

  Als filmkijker wil je iemand natuurlijk jankend en kotsend boven het toilet zien hangen, terwijl ze gilt dat ze er een eind aan maakt. Dat haar vriendje haar dan moet troosten en dat ze heel hard schreeuwt ,,Ik ga dood, iedereen gaat dood!" En dat ze dan tijdens een optreden op de Parade halverwege een nummer neervalt en bloedend van het podium gedragen moet worden met ambulances. Dat het publiek helemaal overstuur is met huilende kinderen. En dat ze dan TOCH, ondanks alles, er weer helemaal bovenop krabbelt, en dat d'r nieuwe CD dan op nummer 1 komt. Dat haar vriend met vochtige ogen zegt ,,Ik ben ZO blij dat deze hel voorbij is... Dat Ellen en ik..." En dat hij dan z'n woorden niet af kan maken. Dan is de documentaire afgelopen terwijl je nog nét een shot ziet van een glimlachende Ellen, die de dood in zijn gezicht heeft uitgelachen.

  Dat wens je Ellen als mens natuurlijk niet toe. Maar dat had wel even een pittigere documentaire opgeleverd. Nu is het enige ècht nare moment alleen wanneer ze vertelt dat ze nu waarschijnlijk geen kinderen meer kan krijgen.

  Nouja.

  No feedback yet