« IKE-JA! (okee, flauw)Sandra Bullock on a pony »

  Het voedseldebacle

  01-07-07

    20:47:02, by S p r k .   , 378 words  
  Categories: Categorie-loos

  Het voedseldebacle

  De laatste weken, misschien wel maanden, zie ik mijn lichaam soms in een spiegel en denk ik bij mezelf ,,Dit gaat echt te ver." Zo ook vandaag. Dus ik besloot naar de Albert Heijn te fietsen, wat roerbakgroenten te kopen en een tonijnsteak. Dat leek me wel gezond en ook nog lekker. En daarna wilde ik een uur cardio gaan doen. Ik heb zelfs nog even een loszittend schroefje van mijn grillpan vastgedraaid.

  Niet dat ik vanaf nu ineens gezond ga eten, fanatiek ga sporten en dat soort dingen, maar het leek me voor vanavond wel een goed idee. En dan kan ik morgen altijd nog zien hoe mijn spreekwoordelijke pet staat.

  Dus ging ik het allemaal koken enzo, het rook erg lekker. De tonijnsteak lag al op mijn bord en ik schepte de roerbakgroenten erbij. En toen lag ineens het hele bord + inhoud op mijn keukenvloer. En mijn hele broek onder de kek.

  Op dat moment was ik in staat om al mijn steakmessen in mijn pols te zetten, serieus. Gelukkig was mijn bord niet gebroken, dus pakte ik mijn houten spatels en schepte de tonijnsteak en een klein hoopje groenten weer erop. De rest van de groenten die over mijn keukenvloer verspreid lagen heb ik maar weggegooid.

  Achteraf gezien was het misschien niet zo'n goed idee om die tonijnsteak en het kleine beetje groenten nog op te eten. Ze zijn namelijk geland op zo'n 15cm afstand van waar Poekie altijd staat als ze gaat eten en drinken. Er wordt wel regelmatig in mijn keuken gedweild, maar toch.

  Ik ga maar eens sporten. En proberen dit hele voorval achter me te laten. Het idee om de hele dag alleen nog maar 2 appels te eten en verder wat water te drinken gaat steeds beter klinken.

  Oja en er staat in de Libelle van deze week een advertentie van Bolletje, die Sonja Bakker bedanken voor de flinke stijging in hun omzet. Nouja! Je wil als beschuit/knäckebrödmaker toch het imago creeëren dat je het allemaal maakt om een behoefte te voorzien, niet om je zakken te zullen? Ik vond het wanstaltig. En die Sonja Bakker had ook allang aangereden mogen worden door van die voedselbezorgjongens die altijd te hard op hun scooters door de stad crossen.

  No feedback yet