« Bijna rookvrij'Anders moet je me even Googlen, op Google!' »

  'We zitten hier niet op de kinderboerderij...'

  13-06-07

    11:01:03, by S p r k .   , 429 words  
  Categories: Categorie-loos

  'We zitten hier niet op de kinderboerderij...'

  Vandaag heb ik voor de tweede achtereenvolgende dag gedoucht onder een heel lullig straaltje waarvan de temperatuur steeds schommelde tussen 'gloeiend heet' en 'ijskoud'. Ik kreeg er helemaal kloppende tepels van.

  Gisterenochtend heb ik al gebeld met het bedrijf dat het beheer van ons gebouw regelt, maar die hebben er blijkbaar niks mee gedaan. Of in ieder geval niet iets gedaan waardoor het dezelfde dag opgelost was.

  Terwijl ik heel erg boos stond te douchen heb ik dan ook een monoloogje ingestudeerd, voor als ik ze later vanochtend nogmaals ging bellen. Ik wilde beginnen met:

  ,,Ik heb hier gisterenochtend ook al over gebeld, en ik kan me niet voorstellen dat álle loodgieters in Nederland zó volgeboekt zijn dat er niet eentje beschikbaar was om dezelfde dag nog langs te komen. Verder kan ik me ook niet voorstellen dat het probleem in ons gebouw dusdanig ingewikkeld is dat het langer dan een dag duurt om te verhelpen. Ik betaal me scheel aan servicekosten en ik vind absoluut geen goede service."

  Daarnaast had ik een aantal prachtige metaforen om uit te drukken onder welke erbarmelijke omstandigheden ik nu al twee keer heb moeten douchen:

  ,,Het was net alsof ik in Bergen-Belsen stond te douchen."
  ,,We leven niet in een oorlogsgebied waar belangrijke dingen als waterdruk van dag tot dag kunnen verschillen."

  of, deze vond ik ook mooi ,,Als dingen als waterdruk niet belangrijk voor me waren, was ik wel in een derde wereld land gaan wonen. Daar zijn de servicekosten vast ook een flink stuk lager."

  Daarnaast vond ik nog een kleine steek onder water over de gebrekkige professionaliteit van het bedrijf wel op zijn plaats.

  ,,We laten het beheer van ons gebouw tenslotte niet over aan Onzin Op Een Stokkie United."
  of mijn persoonlijk favoriet ,,We zitten hier niet op de kinderboerderij, waar je af en toe een krop sla over het hek gooit!"

  Tenslotte leek het me fijn om ze ook nog een soort ultimatum te geven.

  ,,Als ik vanavond thuiskom, en het is nog steeds niet opgelost, dan voel ik mij genoodzaakt om jullie in gebreke te stellen en volgende maand slechts 50% van de servicekosten te betalen."

  Ik was dus goed voorbereid en had flink wat materiaal om te kiezen. Om over improvisatiemogelijkheden nog maar te zwijgen. Echter, toen ik belde zei de man aan de andere kant van de lijn meteen ,,We vinden het zelf ook heel vervelend en we wachten nog steeds op antwoord van het loodgietersbedrijf. Zodra ik meer weet zal ik u meteen even bellen." waarop hij heel professioneel mijn telefoonnummer noteerde.

  Toch zonde.

  No feedback yet