« 'Anders moet je me even Googlen, op Google!'Charlie's Devils #2 »

  'Zwager ON'

  10-06-07

    14:44:32, by S p r k .   , 743 words  
  Categories: Categorie-loos

  'Zwager ON'

  Vrijdagavond vierde Obbie haar verjaardag. Omdat er best veel mensen kwamen vroeg ze aan Buurman en mij of we allebei een klapstoel mee wilden nemen. Aangezien dat nog een heel gesjouw is op de fiets, en ook omdat de lucht er nogal onheilspellend uitzag, zijn we maar met de tram gegaan. En natuurlijk hebben we bij de tramhalte op onze klapstoelen zitten wachten tot de tram kwam. Gezellig!

  De avond zelf was erg leuk! Er waren allemaal leuke mensen, Obbie had brood met PRIMA sausjes en de spelletjes waren gezellig. Ik zat tijdens het Weerwolven naast de zwager van Obbie, die keihard met me ging overleggen de hele tijd, terwijl ik de hele tijd dacht ,,Als ik nou met Zwager trouw, dan zijn Obbie en ik écht familie!" Maar volgens mij is Zwager hetero. Er moet eigenlijk een soort SMS dienst komen voor dat soort dingen. SMS ZWAGER ON naar 6969 en dan krijg je een SMSje die je op de hoogte stelt wanneer de persoon in kwestie toe is aan a little game I like to call 'just the tip'.

  Gisteren was ik met Peter naar het concert van Zazie in Brussel. Toen ik Vrijdag aan de bedrijfsleider van de Red&Blue in Antwerpen vertelde dat ik naar Brussel zou gaan, zei hij ,,En daarna komen jullie natuurlijk even bij ons langs! Dan zet ik jullie op de lijst en trekken we een flesje open!" Nu ben ik, heel onprofessioneel, nog nooit in de Red&Blue geweest, dus ik heb het meteen aan Peter voorgelegd en die was wel voor.

  Maar eerst dus naar Zazie, in Vorst Nationaal in Brussel. Best wel bagger. Vorst Nationaal zit dus midden in een woonwijk en heeft geen eigen parkeergarage ofzo. Handig! Er kunnen 7.000 mensen in, dus dat veroorzaakt meer dan 1.500 auto's, schat ik. En die moeten dus allemaal in een woonwijk parkeren waar IEDER huis z'n eigen oprit heeft (waar je dus niet voor mag parkeren).

  Na een uur (!) gezocht te hebben naar een plekje hebben we hem ergens neergezet waar al meerdere auto's stonden, maar waar je niet leek te mogen parkeren. Inderdaad, er werd meteen driftig gefloten door een vrouw met een fluorescerend hesje aan. Ik stapte uit de auto en liep naar haar toe. ,,Als u daar blijft staan is uw auto na het concert gegarandeerd weggetakeld." zei de vrouw. ,,Marie-Louise, we rijden al een uur rond, er is géén plek, wie bouwt er nou een evenementenhal in een WOONWIJK en straks is ze al zonder ons begonnen!" Gelukkig zag ze direct de ernst van de zaak in en wees ze ons naar een parkeerplaatsje waar echt nog bizar veel plek was, maar waar niemand blijkbaar het bestaan van wist. En het was maar 10 minuutjes lopen.

  Vorst Nationaal zelf is dus een beetje stom, qua zaal. En omdat we zo laat waren moesten we ook nog helemaal achterin staan (of op het 2e balkon zitten, waar het zo'n 45 graden was). Alle mensen die er werkten waren wel tweetalig, maar dan Frans-Spaans of Frans-Italiaans etc. Vandaag moeten alle Belgen verplicht stemmen, en er ís een partij die Wallonië bij Frankrijk wil trekken zodat Vlaanderen zelfstandig verder kan. Ik zeg: doen! Het concert was wel aardig (één van mijn lievelingsnummers heeft een nieuw arrangement gekeregen, altijd leuk) en het was wel fijn om Zazie eindelijk eens gezien te hebben.

  Toen op naar de Red&Blue, maar eerst hadden Peter en ik in de auto nog een heftige discussie. Peter ontkende namelijk het bestaan van de wereldstad Yokohama.
  Peter: ,,Yokohama bestaat echt niet. Het klinkt wel als iets dat erop lijkt, maar het bestaat zelf niet."
  Ik: ,,Wel. Tokyo, Hiroshima, Nagasaki, Yokohama, Fukuoka."
  Peter: ,,Fukuoka?"
  Ik: ,,Ik heb NU Madonna live in Fukuoka op mijn iPod staan!"
  Peter: ,,Maar niet Madonna live in Yokohama, want dat bestaat niet."
  Ik: ,,Wel, maar dat heb ik alleen op DVD."

  Eenmaal aangekomen in de Red&Blue, wat er overigens erg goed uit ziet, bestelde ik een drankje. Ze hadden er dus geen Bailey's of rosé, en daar houdt mijn assortiment van alcoholische drankjes wel zo'n beetje op. Tot ik terug dacht aan de romantische dagen dat ik als tiener Passoa-Jus dronk. Al snel kwam de eigenaar een babbeltje met ons maken en hij en de bedrijfsleider (ik wil in zijn harem) hebben me de hele avond volgestopt met Passoa-Jus. Peter kreeg ranja, die moest nog rijden. En toen waren we rond 4 uur weer thuis :)

  No feedback yet